Actueel ...


Forte Welzijn

Per 30 juni 2016 zijn Stichting Welzijn Groesbeek en Stuw Welzijn (Overbetuwe) samengegaan in ťťn nieuwe organisatie. Een nieuwe start verdient een nieuwe naam: wij gaan gezamenlijk verder onder
de naam Forte Welzijn.

Forte Welzijn is actief in een groot gebied, te weten in de gemeente Berg en Dal, Heumen, Overbetuwe en West Maas en Waal. Naast de nieuwe naam is er ook een nieuwe website : www.fortewelzijn.nl waar u de meest recente informatie kunt vinden. De komende tijd wordt de nieuwe website nog verder uitgebouwd. Zodra dat is afgerond en alle gezamenlijke informatie van SWG en Stuw is samengebracht op de nieuwe website www.fortewelzijn.nl zullen de afzonderlijke websites van Stichting Welzijn Groesbeek en Stuw Welzijn worden opgeheven. Deze sites kunt u dus nog wel bekijken maar worden niet meer geactualiseerd. Kijkt u dus voor de actuele informatie op www.fortewelzijn.nl ! En ook al is er nu een nieuwe organisatie met een nieuwe naam, wij blijven ons met al onze ervaring inzetten voor de mensen in ons werkgebied!

Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets op de vacaturebank wat uw interesse heeft?
Neemt u dan contact op met het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt. Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan
op vacaturebank

Op 18 september j.l. was er weer een gezellige Doe!markt. Voor een korte impressie van deze middag, klik hier.
 

Activiteiten in de gemeente Groesbeek

Zou u wel eens iets willen gaan doen en wilt u weten wat er zo al in de gemeente wordt georganiseerd ?
Wij hebben allerlei activiteiten, waar u in de verschillende locaties voor terecht kunt, bij elkaar gezet in een overzicht. Dit overzicht kunt u lezen door hier te klikken. Neemt u dit overzicht eens door! Er wordt vast iets georganiseerd wat u aanspreekt!

Inloop en Ontmoeting

We kunnen weer een nieuwe locatie bekend maken voor Inloop en Ontmoeting: de Goei.j kamer aan de St.Antoniusweg 8C in Breedeweg, Groesbeek. Vanaf 4 oktober 2016 is iedereen, jong en wat ouder, daar elke dinsdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur welkom voor zomaar een praatje. Maar u kunt ook meedoen aan allerlei soorten activiteiten. Heeft u zelf ideeŽn voor activiteiten, dan kunt u dat aangeven op elke locatie van Inloop en Ontmoeting! We gaan ermee aan de slag!

Wilt u meer weten over Inloop en Ontmoeting en de andere locaties, klikt u dan in de linkerkolom op "diversen" en vervolgens op "Inloop en Ontmoeting en dagbesteding". 

Personenalarmering

Per 1 september 2016 is er het een en ander veranderd in de Personenalarmering. Meer informatie hierover kunt u vinden door hier te klikken.

Bedankt Giroesbeek!

In mei 2016 hebben de lokale wielerhelden van Giroesbeek,
Tim Davids, Wim Houben en Piet Visser, Henk Godschalk en Lucie Godschalk, een bijzondere fietstocht van 1.100 km. gemaakt door ItaliŽ, Frankrijk, BelgiŽ en Nederland. Tijdens deze tocht brachten zij een bedrag van € 1.632,- bijeen dat, volgens Wim Houben , “bestemd is voor welzijnswerk in Berg en Dal”.

Kortgeleden heeft een afgevaardigde van Forte Welzijn, voorheen Stichting Welzijn Groesbeek, een cheque uit handen van drie van de wielrenners overhandigd gekregen. Het bedrag zal worden besteed aan de Inloop en Ontmoeting voor Forte Welzijn Berg en Dal.
Namens Forte Welzijn een welgemeend dank je wel voor deze mooie bijdrage! 

Vrijwilligers Tafeltje Dekje in het zonnetje gezet

Eind augustus j.l. werd door Stichting Welzijn Groesbeek aan de vrijwilligers van Tafeltje Dekje een gezellige middag aangeboden als dank voor hun inzet. Een verslag van deze middag kunt u lezen door hier te klikken.

Bekend met de straat in Groesbeek Noord

Maakt u zich zorgen om iemand in de buurt, heeft u een goed idee voor uw straat of wilt u iets voor de kinderen in de buurt organiseren? En woont u in Groesbeek Noord? Dan kunt u terecht bij het bewonersnetwerk Bekend met de Straat in Groesbeek Noord. Dit buurtnetwerk, voor en door bewoners van Groesbeek Noord, bestaat uit betrokken bewoners, die een beetje willen meedenken over hun straat en/of hun buurt. Het bewonersnetwerk heeft goede contacten met diverse organisaties die in de buurt werken. Zo kan een vraag of tip snel op de juiste plek komen. Het netwerk kan snel informatie uitwisselen en er kan samen worden bekeken op welke manier op een signaal vanuit de buurt kan worden gereageerd.

Wilt u meer weten over dit initiatief en hoe u zich voor het bewonersnetwerk kunt aanmelden? Klikt u dan hier voor de brochure. U kunt ook contact opnemen met Ernest Jansen van Stichting Welzijn Groesbeek, telefoonnummer 024 – 397 41 88 of mailen naar e.jansen@welzijngroesbeek.nl.

Mantelzorg Berg en Dal

Sinds enige tijd heeft Mantelzorg Berg en Dal een eigen website! Wij nodigen iedereen van harte uit deze te gaan bekijken! U kunt dat doen op de volgende link te klikken : www,mantelzorgbergendal.nl

U vindt er allerlei informatie, zoals over de wijze waarop Mantelzorg Berg en Dal u als mantelzorger kan ondersteunen. Ook vindt u er de nieuwsbrief, alle activiteiten die voor mantelzorgers worden georganiseerd en actuele nieuwtjes. Daarnaast is er extra aandacht voor de jonge mantelzorger. Nu de nieuwe website van Mantelzorg Berg en Dal actief is, wordt de berichtgeving op onze website verder afgebouwd. Voor alle actuele informatie kunt u dus terecht op www.mantelzorgbergendal.nl.

Buurtsoepie

Wilt u er eens uit, andere mensen ontmoeten ťn genieten van een lekker bakje soep? Dan nodigen wij u uit om eens aan te schuiven bij een van de Buurtsoepies. In verschillende wijken van de gemeente wordt door buurtbewoners lekkere soep gemaakt en iedereen is van harte welkom!

Wilt u weten waar de verschillende Buurtsoepies worden georganiseerd? Klik dan in de linkerkolom op "diverse diensten" en op die pagina op "Buurtsoepie".WMO-Adviesgroep Berg en Dal

De WMO-Advies Berg en Dal bestaat uit een groep vrijwilligers, die de belangen behartigen van al diegenen, met of zonder beperking, die een beroep doen op de WMO. De Adviesgroep doet dit onafhankelijk, dus zonder gemeentelijke binding, waarbij zij aan de kant staan van de hulpvrager. De inbreng van de Adviesgroep is gratis. De WMO-Adviesgroep Berg en Dal heette voorheen Platform WVG/BTB. Wilt u meer weten ? Klik dan hier voor de uitgebreide folder. 

Wist u dat ....... ??

't Trefpunt De Meent in Groesbeek een prachtige nieuwe website heeft? Hier kunt u allerlei actuele informatie vinden, bij voorbeeld over alle activiteiten die er worden georganiseerd. Wilt u de nieuwe website eens bekijken? Klikt u dan op de volgende link : www.trefpuntdemeent.nl.


Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter geen initiatief van Stichting Welzijn Groesbeek. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank: www.voedselbankgroesbeek.nl.