Actueel ...


Forte Welzijn

Per 30 juni 2016 zijn Stichting Welzijn Groesbeek en Stuw Welzijn (Overbetuwe) samengegaan in ÚÚn nieuwe organisatie. 
Een nieuwe start verdient een nieuwe naam: wij gaan gezamenlijk verder onder de naam Forte Welzijn.

Forte Welzijn is actief in een groot gebied, te weten in de gemeente Berg en Dal, Heumen, Overbetuwe en West Maas en Waal. Naast de nieuwe naam is er inmiddels ook een nieuwe website gelanceerd, die de komende tijd verder zal worden uitgebouwd. Gedurende deze periode kunt u voor informatie terecht op de afzonderlijke websites van Stichting Welzijn Groesbeek en Stuw Welzijn : www.welzijngroesbeek.nl  en www.stuwwelzijn.nl  Wilt u al een kijkje nemen op de nieuwe website? Dat kan! Klikt u dan op www.fortewelzijn.nl

Maar ook al is er nu een nieuwe organisatie met een nieuwe naam, wij blijven ons met al onze ervaring inzetten voor de mensen in ons werkgebied!

Vrijwilligerssteunpunt

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Wilt u eens langskomen voor een vrijblijvend gesprek of ziet u iets op de vacaturebank wat uw interesse heeft?
Neemt u dan contact op met het vrijwilligerssteunpunt! Klik hiervoor op deze link: vrijwilligerssteunpunt. Wilt u rechtstreeks naar de vacaturebank, klik dan
op vacaturebank

Onder prima weersomstandigheden organiseerde Forte Welzijn, voorheen Stichting Welzijn Groesbeek,in samenwerking met de gemeente Berg en Dal op 18 september j.l. de ‘Doe! Markt’ op het Dorpsplein in Groesbeek. In de gemeente Berg en Dal is veel te doen dus allerlei organisaties, verenigingen en initiatieven van de gemeente lieten er zien wat ze te bieden hebben.
Er waren muzikale-, sportieve- en dansoptredens en er was een AED-workshop. Daarnaast werd er op die dag bij het Bevrijdingsmuseum het Bevrijdingsfestival gehouden. Tussen deze twee evenementen reed een speciaal treintje zodat veel mensen van beide evenementen konden genieten! 

Met ruim 1.000 bezoekers was deze tweede editie van de Doe! Markt heel succesvol dus .... tot volgend jaar!


Personenalarmering

Per 1 september j.l.. is er het een en ander veranderd in de Personenalarmering. Meer informatie hierover kunt u vinden door hier te klikken.


Vrijwilligers Tafeltje Dekje in het zonnetje gezet

Eind augustus j.l. werd door Stichting Welzijn Groesbeek aan de vrijwilligers van Tafeltje Dekje een gezellige middag aangeboden als dank voor hun inzet. Een verslag van deze middag kunt u lezen door hier te klikken.

Bekend met de straat in Groesbeek Noord

Maakt u zich zorgen om iemand in de buurt, heeft u een goed idee voor uw straat of wilt u iets voor de kinderen in de buurt organiseren? En woont u in Groesbeek Noord? Dan kunt u terecht bij het bewonersnetwerk Bekend met de Straat in Groesbeek Noord. Dit buurtnetwerk, voor en door bewoners van Groesbeek Noord, bestaat uit betrokken bewoners, die een beetje willen meedenken over hun straat en/of hun buurt. Het bewonersnetwerk heeft goede contacten met diverse organisaties die in de buurt werken. Zo kan een vraag of tip snel op de juiste plek komen. Het netwerk kan snel informatie uitwisselen en er kan samen worden bekeken op welke manier op een signaal vanuit de buurt kan worden gereageerd.

Wilt u meer weten over dit initiatief en hoe u zich voor het bewonersnetwerk kunt aanmelden? Klikt u dan hier voor de brochure. U kunt ook contact opnemen met Ernest Jansen van Stichting Welzijn Groesbeek, telefoonnummer 024 – 397 41 88 of mailen naar e.jansen@welzijngroesbeek.nl.

Mantelzorg Berg en Dal

Sinds enige tijd heeft Mantelzorg Berg en Dal een eigen website! Wij nodigen iedereen van harte uit deze te gaan bekijken! U kunt dat doen op de volgende link te klikken : www,mantelzorgbergendal.nl

U vindt er allerlei informatie, zoals over de wijze waarop Mantelzorg Berg en Dal u als mantelzorger kan ondersteunen. Ook vindt u er de nieuwsbrief, alle activiteiten die voor mantelzorgers worden georganiseerd en actuele nieuwtjes. Daarnaast is er extra aandacht voor de jonge mantelzorger. Nu de nieuwe website van Mantelzorg Berg en Dal actief is, wordt de berichtgeving op onze website verder afgebouwd. Voor alle actuele informatie kunt u dus terecht op www.mantelzorgbergendal.nl !

Mantelzorgcompliment 2016

Ook in 2016 stelt de gemeente Berg en Dal weer een mantelzorgcompliment beschikbaar. Daarmee toont zij haar waardering voor de inzet van de mantelzorgers.

Wilt u meer weten over het mantelzorgcompliment? Klik dan hier voor de uitgebreide folder. Hierin staat onder meer dan het mantelzorgcompliment kan worden aangevraagd vanaf 1 september en dat de aanvraag
vˇˇr 15 oktober binnen dient zijn.

Buurtsoepie

Wilt u er eens uit, andere mensen ontmoeten Ún genieten van een lekker bakje soep? Dan nodigen wij u uit om eens aan te schuiven bij een van de Buurtsoepies. In verschillende wijken van de gemeente wordt door buurtbewoners lekkere soep gemaakt en iedereen is van harte welkom!

Wilt u weten waar de verschillende Buurtsoepies worden georganiseerd? Klik dan in de linkerkolom op "diverse diensten" en op die pagina op "Buurtsoepie".


Jeugd- en jongerenwerk

De kinderclub is weer begonnen!

Vanaf 11 mei j.l. kunnen kinderen tussen 4 en 14 jaar hiervoor weer elke woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur terecht in voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat in Groesbeek. Tijdens deze middag wordt de creativiteit van de kinderen geprikkeld door middel van allerlei knutselactiviteiten en de kinderen hebben daar altijd veel plezier in! De activiteiten zijn gekoppeld aan thema’s, bij voorbeeld iets wat in de wijk speelt of wat te maken heeft met het seizoen. De kosten zijn € 1,50 per deelname.

Voor de organisatie van de kinderclub willen wij het team vrijwilligers heel graag uitbreiden met een, en liefst meerdere, nieuwe vrijwilligers!! Dus, beste papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes en alle anderen, die dit aanspreekt: wilt u iets betekenen voor de kinderen en wilt u ons helpen deze kindermiddag te kunnen blijven organiseren, neemt u dan contact op met Jacky Swinkels, opbouw- en jongerenwerker bij Stichting Welzijn Groesbeek, co÷rdinator van de kinderclub: telefoonnummer 06 15 96 88 62 of via een mailtje naar : j.swinkels@welzijngroesbeek.nl


WMO-Adviesgroep Berg en Dal

De WMO-Advies Berg en Dal bestaat uit een groep vrijwilligers, die de belangen behartigen van al diegenen, met of zonder beperking, die een beroep doen op de WMO. De Adviesgroep doet dit onafhankelijk, dus zonder gemeentelijke binding, waarbij zij aan de kant staan van de hulpvrager. De inbreng van de Adviesgroep is gratis. De WMO-Adviesgroep Berg en Dal heette voorheen Platform WVG/BTB. Wilt u meer weten ? Klik dan hier voor de uitgebreide folder. 


Bedankt Giroesbeek!

Precies volgens de planning kwamen op 7 mei .jl. de lokale wielerhelden van Giroesbeek, Tim Davids, Wim Houben en Piet Visser, weer terug in Groesbeek. Ze waren op 28 april in Milaan begonnen aan een bijzondere fietstocht van 1.100 km. die hen door ItaliŰ, Frankrijk en BelgiŰ en Nederland voerde en waarbij ze regen en wind trotseerden. Naast familie en vrienden werden ze ook verwelkomd door burgemeester Slinkman, die de mannen prees voor dit geweldige sportieve resultaat.

Naast lekker gezond bezig zijn en de mooie gemeente Berg en Dal promoten was, volgens de mannen, het derde doel het belangrijkste : een goed doel ondersteunen. Wij zijn bijzonder blij en trots dat zij een bedrag van € 1.500,- bij elkaar hebben gebracht dat, volgens Wim Houben , “bestemd is voor welzijnswerk in Berg en Dal”.

Namens SWG willen we hierbij de mannen ook graag feliciteren met hun bijzondere, sportieve prestatie! Daarnaast willen wij hen hartelijk danken voor hun bijdrage aan het welzijnswerk namens iedereen,
die daar in de toekomst gebruik van kan gaan maken!

Wist u dat ....... ??

't Trefpunt De Meent in Groesbeek een prachtige nieuwe website heeft? Hier kunt u allerlei actuele informatie vinden, bij voorbeeld over alle activiteiten die er worden georganiseerd. Wilt u de nieuwe website eens bekijken? Klikt u dan op de volgende link : www.trefpuntdemeent.nl.


Voedselbank Groesbeek

Regelmatig krijgen wij verzoeken van mensen om informatie over de voedselbank. De voedselbank is echter geen initiatief van Stichting Welzijn Groesbeek. Wij verwijzen u echter graag naar de website van de voedselbank: www.voedselbankgroesbeek.nl.